به گزارش راسخون؛ مراسم رونمایی از نخستین محصول تولید انبوه واکسن ایرانی کرونا به‌نام "کوو ایران برکت" در شرکت دارویی برکت با حضور رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و سایر دست‌اندرکاران این حوزه برگزار شد.

مدیر اجرایی طرح واکسن «کوو ایران برکت» در این مراسم اظهار داشت:‌ بعد از عبور از مرحله نیمه‌صنعتی، وارد مرحله تولید انبوه واکسن کوو ایران برکت شدیم و قرار شد دو خط صنعتی آماده شود که خط اول تولید آماده شده و خط دوم هم در حال آماده شدن است.

سیدرضا مظهری اظهار داشت: با راه‌اندازی این دو خط تولید تا پایان شهریور ماه امسال (با احتساب ظرفیت سه میلیون دوز خط اول) توان عرضه 20 میلیون دوز واکسن ایران برکت در ماه ایجاد می‌شود.

عزیزاله شهبازی، استاندار البرز نیز در مراسم رونمایی از اولین محصول تولید شده واکسن کووایران برکت (۳۰۰ هزار دوز واکسن) در فاز یک کارخانه تولید واکسن ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) که روز سه شنبه در محل شهرک دارویی برکت با حضور رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) صورت گرفت، افزود: فاز اول تولید واکسن کووایران برکت(۳۰۰ هزار دوز واکسن)  امروز به صورت رسمی آغاز و تا تیر ماه امسال حدود ۱۰ میلیون دوز از این واکسن عرضه می شود.

وی اضافه کرد: واکسن های دیگری نیز مراحل تحقیقاتی خود را در موسسه رازی، پاستور و اکتوورکو که در البرز مستقر هستند به پایان رسانده اند.

شهبازی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه  این استان با ظرفیت های موجود در حال تبدیل شدن به هاب دارویی کشور است اظهار داشت: ۷۰ درصد از تولید داروی کشور در این استان است.

وی افزود: امروز شاهد آغاز تولید یک محصول مهم و استراتژیک برای کشور در البرز هستیم.

وی با بیان اینکه شهرک دارویی برکت در منطقه ویژه اقتصادی ساوجبلاغ مستقر است، ادامه داد: همچنین در این روز به صورت رسمی اعلام شد که ساوجبلاغ به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل شد.

وی افزود: دولت، نهایت همراهی و همکاری و ایجاد تسهیلات لازم را برای مطالعات، تولید و عرضه واکسن کرونا داشته است.

شهبازی گفت: مفتخریم که چنین دانشمندان فرهیخته و ارزشمندی در پهنه جمهوری اسلامی ایران حضور دارند و در البرز نیز به شکل ویژه ای فعالیت دارند.

تزریق انسانی مرحله اول مطالعات بالینی نخستین واکسن کرونا ساخت محققان ایرانی با نام «کُوو ایران برکت» روز سه‌شنبه (نهم دی ماه) با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاون علمی و فناوری رییس جمهوری روی سه داوطلب آغاز شد.

تزریق نخستین مرحله واکسن ایران کوو برکت بین داوطلبان در قالب فاز اول تست انسانی واکسن ایرانی انجام شد و 56 داوطلب این مرحله دو دوز واکسن خود را دریافت کردند و تزریق آخر واکسن هم 30 بهمن ماه به آخرین داوطلب این مرحله انجام شد.

بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌‌شده فاز دوم این واکسن از اواخر اسفند ماه سال آغاز شده است و در این مرحله 280 داوطلب وارد این طرح مطالعاتی شدند.

مطالعات بالینی مرحله سوم واکسن «کوو ایران برکت» پنجم اردیبهشت ماه 1400 آغاز شد و در مراسم آغاز این مرحله، واکسن به سه داوطلب شامل عضو ستاد ملی مقابله با کرونا، نماینده مردم سیستان و بلوچستان و رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و یک استاد بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی تهران تزریق شد.

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام مدتی قبل در مراسم آغاز مرحله سوم تست انسانی "واکسن ایرانی کوو ایران برکت" از تولید 30میلیون دوز واکسن کرونای کوو ایران برکت تا پایان مرداد سال جاری خبر داد.
 

واکسن "کوو ایران برکت" ایمن و بی‌خطر است



مدیر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: نتایج مراحل انجام شده کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی کرونا به نام "کوو ایران برکت" نشان می‌دهد که این واکسن ایمن و بی‌خطر است.

دکتر حامد حسینی افزود در شرایط آزمایشگاهی، ایمنی زایی این واکسن به اثبات رسیده و در مرحله سوم کارآزمایی بالینی به طور دقیق مشخص می شود که این واکسن چه مقدار اثربخش است.

وی ادامه داد: هرچند نتایج مرحله دوم تست انسانی، حدود این موضوعات را مشخص می کند اما در فاز سوم درصد اثربخشی واکسن به طور دقیق مشخص می شود.

حسینی بیان داشت: دوز ۵ میکروگرم در مطالعات قبل از فاز سوم با اندازه گیری های آزمایشگاهی سطح پادتن، بهترین پاسخ  ایمنی را در داوطلبان ایجاد کرده است به همین دلیل از این دوز در مرحله سوم کارازمایی بالینی این واکسن استفاده می شود.
 
واکسن ایران برکت، ویروس کرونای انگلیسی را خنثی  می کند
وی ادامه داد: نتایج بررسی های آزمایشگاهی نشان می دهد که واکسن کوو ایران برکت قادر است ویروس کرونای جهش یافته موسوم به جهش (واریانت) انگلیسی را خنثی کند.

مدیر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: در محیط آزمایشگاهی ویروس کرونا جهش یافته موسوم به انگلیسی، کشت داده شد و پادتن افرادی که این واکسن را دریافت کردند در مجاورت این ویروس قرار گرفت، خنثی سازی ویروس تایید شد. در این بررسی تاثیر واکسن از طریق تست خنثی سازی سرم داوطلبان مشاهده شده است.

حسینی ادامه داد: جهش های دیگر ویروس کرونا مانند آفریقایی، بزریلی و هندی اگر برای مطالعه در اختیار ما قرار گیرد با همین روش می توانیم بررسی را انجام دهیم.  

وی افزود: برخی تولید کنندگان واکسن کرونا اعلام کردند که واکسن آنها می تواند جهش های انگلیسی، برزیلی و افریقایی را خنثی کند اما مثلا در جهش های بزریلی و افریقایی، قدرت اثر واکسن کمتر شده است.
 
بیش از ۶ هزار داوطلب مرحله سوم کارآزمایی بالینی، واکسن نما دریافت می کنند
مدیر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین گفت: از جمعیت ۲۰ هزار نفری که وارد مرحله سوم کارآزمایی بالینی می شوند بیش از ۶ هزار داوطلب واکسن نما و بقیه هم واکسن فعال را دریافت می کنند.  

حسینی ادامه داد: حدود دو سوم داوطلبان کارآزمایی بالینی، واکسن کوو ایران برکت را دریافت می کنند و به بقیه هم بصورت تصادفی واکسن نما تزریق می شود، به عبارتی همه داوطلبان حتما واکسن نمی زنند و بعد پایان مراحل تست انسانی به افراد اطلاع داده می شود که آیا واکسن یا واکسن نما را دریافت کردند
وی، گروه سنی مرحله سوم تست انسانی واکسن ایران برکت را بین ۱۸ تا ۷۵ سال اعلام کرد و افزود: این مرحله از روز پنجم اردیبهشت ماه در تهران و کرج آغاز شده و به تدریج در چهار شهر دیگر آغاز می شود.

مدیر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: تمام داوطلبان فاز دوم تست انسانی وارد طرح مطالعاتی شدند به عبارتی همه ۲۸۰ داوطلب این مرحله، دوز اول واکسن را دریافت کردند و به یک سوم این افراد دوز دوم تزریق شده و بقیه هم ۲ تا ۳ هفته دیگر تزریق دوم خود را تزریق می کنند.
حسینی ادامه داد: گروه سنی داوطلبان در فاز دوم مطالعه،  ۱۸ تا ۷۵ سال بود که ۲۰۰ داوطلب کمتر از ۵۰ سال و بقیه داوطلبان هم بالای ۵۰ سال بودند.


واکسن ایرانی چه مزیتی نسبت به سایر واکسن‌ها دارد؟



استاد مرکز تحقیقات بیولوژی مولکولی در خصوص واکسن‌های ایرانی کرونا بیان کرد: واکسن کوو ایران برکت که توسط ستاد اجرایی فرمان امام (ره) ساخته شده و خوشبختانه خبر‌های خوبی در مورد آن شنیده ایم از نوع ویروسی کشته است؛ این واکسن ایمنی خوبی دارد و مزیت آن این است که حدود ۵۰ تا ۶۰ سال است که از انواع واکسن‌های کشته در جهان استفاده می‌شود و میلیارد‌ها نفر این واکسن‌ها را زده و با عوارض چندانی رو به رو نبوده اند.

وی با بیان اینکه گروه دوم از واکسن‌های ایرانی، واکسن‌های پروتئینی هستند که توسط انیسیتو پاستور و موسسه رازی در حال ساخت هستند، توضیح داد: خبر خوبی که در مورد واکسن ایرانی ستاد اجرایی فرمان امام بیان شده، این است که این واکسن نسبت به ویروس جهش یافته انگلیسی ایمنی دارند.

این متخصص بیوتکنولوژی با اشاره به اینکه در حاضر ۴ نوع واکسن ایرانی کرونا در حال ساخت است که یکی از آن‌ها فاز اول پشت سر گذاشته و عوارض چندانی نداشته و طی چند ماهه آینده در فصل بهار تولید می‌شود، عنوان کرد: هم اکنون نزدیک به ۱۲ واکسن در سبد واکسن کرونای جهانی است و از آنجایی که مقام معظم رهبری به درستی واردات آمریکایی و انگلیسی را ممنوع کردند، ۵ تا ۶ واکسن دیگر در این سبد باقی می‌ماند که در مورد آن‌ها نتایج خوبی هم به دست آمده است و تعدادی از این واکسن‌ها شبیه واکسن کوو ایران از نوع واکسن کشته هستند.


منبع:
1. تسنیم/ گام ارزشمند ایران برای شکست کرونا / رونمایی از نخستین محصول تولید انبوه واکسن "کوو ایران برکت"/ عرضه ۲۰میلیون دوز واکسن ‌در ماه
2. ایرنا/ تولید انبوه واکسن کووایران برکت در البرز آغاز شد
3. الف/ واکسن ایرانی کرونا چه مزیتی نسبت به سایر واکسن‌ها دارد؟
4. ایرنا/ واکسن "کوو ایران برکت" ایمن و بی‌خطر است